JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lærdal trues av nedleggelse

30 ansatte kan miste jobben ved Opplysningen 1881 i Lærdal. Det brenner et blått lys for avdelingskontoret.

csd@lomedia.no

knut.viggen@lomedia.no

I går var det drøftingsmøte mellom ledelsen og fagforeningene. Det ble ikke fattet noe endelig vedtak og drøftingene fortsetter over nyttår, men noen stor julestemning er det ikke blant tillitsvalgte og ansatte i Lærdal om dagen.

Drøftingsmøtet kommer bare dager etter at det ble avholdt en arbeidsrettssak for to av dem som ble oppsagt i forbindelse med kuttrunden tidligere i år. De gikk til sak mot Opplysningen 1881 etter at de mistet jobbene sine, mens flere midlertidige fikk forlenget engasjement.

Fortsatt kutt

Under rettssaken i november kom det klart frem at det fortsatt var behov for kutt i selskapet. Til Sogn Avis sa adm. direktør i Opplysningen 1881 AS, Jan Erik Sørgaard, at det ikke var noen tvil om at selskapet har overkapasitet og at Lærdal også denne gangen lå dårligst an med tanke på videre nedbemanninger.

Hovedtillitsvalgt for Opplysningen 1881, Hjørdis Henriksen, sier ledelsen foreløpig ikke snakker om oppsigelser eller nedleggelse, men om «kapasitetsbegrensninger».

– I dag er det Lærdal som drives billigst av alle avdelingskontorene og husleiekontrakten er blant annet forlenget til 2014. Vi ser ingen grunn til at selskapet skal gå løs på Lærdal og vi er innstilt på å se på løsninger for å unngå dette, sier Hjørdis Henriksen.

Arbeidsplasser

Plasstillitsvalgt ved avdelingskontoret til Opplysningen 1881 i Lærdal, Anne Elin Tunsberg, frykter at det hele kan ende med nedleggelse av Lærdal.

– Jeg har vel fryktet det verste siden nedskaleringen av avdelingen vår begynte i våres, men uansett så er dette trist og uheldig for hele kommunen der Opplysningen 1881 er en viktig arbeidsplass, slår Tunsberg fast. Igjen er det svikt i trafikken som er et av argumentene.

Ledd i en plan

Tunsberg tror at en eventuell nedleggelse i Lærdal betyr at enda en brikke i puslespillet 1881 Opplysningen faller på plass. Bildet begynner å bli klarere, mener Tunsberg.

– Ja, jeg tror dette bare er fortsettelsen på planen om å kvitte seg med alle avdelingene av 1881 Opplysningen AS. Jeg tror at vi bare er den neste i rekken, slår hun fast.

Annonse
Annonse