JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Alltid på medlemstokt

I fjor gikk Ronny Paulsen av med EL & ITs vervepremie, og med god grunn. Superververen ved Telenor Kundeservice på Gjøvik er en av de første nyansatte treffer på.

csd@lomedia.no

På Kundeservice er EL & IT den største klubben. Mye av grunnen er iherdig innsats av tillitsvalgt på arbeidsplassen. Ronny Paulsen er til stadig oppdatert på hvem som begynner, og han er rask til å møte dem face to face.

– Jeg sender alltid ut en mail i forkant og presenterer meg og klubben. Men den beste måten å verve nye medlemmer på er å møte dem og slå av en prat, og fortelle om fordelene ved å være medlem hos oss i EL & IT Forbundet, sier Ronny.

Synlig i miljøet

Han mener at en god verver må være aktiv hele tiden, og ikke minst være synlig i arbeidsmiljøet.

– Vi har jo en god del uorganiserte her, som jeg ofte slår av en prat med. Mange av disse har vært i systemet så lenge at de har opplevd omorganiseringer, og føler at de ikke lenger ønsker å stå alene hvis noe skulle skje. Da er min oppgave å vise dem mulighetene de har i EL & IT, sier Ronny.

Av de 340 fast ansatte på kundeservice har EL & IT rundt 95 medlemmer, NITO har et sted mellom 30 og 40, og Negotia har rundt 40 medlemmer.

– Vi er størst, men potensialet er enda større, slår Ronny fast.

Noe for studenter

Det er som oftest de som er ansatt på fulltid som velger EL & IT. De som er ansatt som helg- og kveldsarbeidere, velger i større grad NITO.

– NITO tilbyr studentmedlemskap til 250 kroner i halvåret, med fulle rettigheter i forhold til forsikringer og medlemsfordeler. Dette er noe vi også burde kunne tilby fra EL & IT sin side. De aller fleste studenter i dag må ha en jobb i tillegg til studier, og vi er nødt til å åpne øynene for dette også i vårt forbund. Særlig innen IKT-bransjen er denne gruppen stor, og her kunne vi hentet inn utrolig mange medlemmer, sier Ronny, og legger til at de kommende IT-medlemmene i forbundet finner man på høyskoler og universiteter.

– Hvis forbundet ikke tenker nytt på dette området, vil vi miste mange medlemmer innen IKT og IT-sektoren til konkurrerende forbund som Negotia og NITO. Vi ser at dette skjer allerede, og det er noe vi bør kjempe i mot, slår Ronny fast.

Oppsøkende arbeid

For Ronny er det like viktig å bevege seg ut i distriktet. Sammen med Kjetil Enger besøker han, når det passer seg slik, elever i el-fag rundt om i Hedmark og Oppland. Han mener at oppsøkende arbeid mot ungdom er viktig. Det er disse som er forbundets fremtid og jo tidligere de for innsikt i fagorganisering, LO og EL & IT Forbundet, jo større er sjansen for at det tikker inn med søknadskjemaer også.

– Overraskende mange ønsker fra ung alder å bli organisert når de får jobb. At de faktisk kan bli medlem allerede som lærlinger er det færre som vet, og mange melder seg inn når de blir fortalt om fordelene de får som lærlinger, smiler Ronny.

– Verving skal ikke bli en byrde. Selvsagt er det litt jobb med det, men dette er i hvert fall en jobb som gir resultater og som er hyggelig. For mitt vedkommende trives jeg med å drive vervearbeid, smiler Ronny.

Annonse
Annonse