JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

De unge skal på banen

I år skal alle være på hugget når ungdommen skal ut og verve unge.

csd@lomedia.no

EL & ITs ungdomssekretær, Dagfinn Svanøe, er svært godt fornøyd med oppstarten av forbundets sitt store verveprosjekt. Han er imponert over stemningen blant de tillitsvalgte.

– Alle er så entusiastiske og virker veldig motiverte til å gjøre en skikkelig innsats, smiler Svanøe. For ungdomssekretæren blir det svært viktig å følge hva som skjer ute i ungdomsutvalgene i distriktene. Men han er klar på at det ikke er forbundet som skal gjøre jobben for dem.

– Vi kan legge til rette for dem, kurse dem og hjelpe dem på vei, men det er de der ute som skal verve. De ulike ungdomsutvalgene må legge opp til selv hvordan de skal verve medlemmer. De kan stå på stand, invitere til pizzakvelder der verving er tema, eller oppsøke bedriftene og snakke med potensielle medlemmer der, sier Svanøe. Han har merket seg to distrikter der ungdomsutvalget har markert seg sterkt for å sikre EL & ITs kommende medlemsskare. Distrikt Trøndelag og distrikt Buskerud. Sistnevnte frikjøpt sin ungdomsrepresentant for å drive aktivt vervearbeid mot unge i fylket tre ganger i uka.

– Ungdomsutvalgene i disse distriktene tar oppgaven på alvor, noe de andre kan lære masse av, sier Svanøe. Ungdomssekretæren er opptatt av å få vervet medlemmer allerede fra lærlingstadiet. Han opplever at veldig mange unge EL & ITerer gjør vervejobben uoppfordret, men at noen har en litt mer beskjeden holdning. Dette kan være fordi de er sjenerte og synes det er skummelt å begi seg ut på vervetokt. Men i år er det ingen bønn.

– Vi har noen som sier «vi kan jo prøve». Men i år sier vi ikke «vi kan prøve», i år sier vi «skal klare», slår ungdomssekretæren fast.

Annonse
Annonse