JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Betinget ja i Rogaland

Statsminister og partileder Jens Stoltenberg tok selv turen til Rogaland i helga for å hindre et nytt nei til vikarbyrådirektivet. Han fikk et betinget ja.

einar.fjellvik@lomedia.no

I vedtaket fra fylkespartiets årsmøte vises det til at store deler av norsk fagbevegelse frykter at EUs rettssystem vil underkjenne Arbeidsmiljølovens begrensninger på vikarbruken og at direktivet dermed kan åpne for økt bruk av midlertidig ansatte og vikarer.

«Rogaland Arbeiderpartis årsmøte deler denne skepsisen, og ber regjeringen sikre rettighetene for både midlertidig og fast tilsatte, også for framtiden, gjennom en sterk lovgivning parallelt med en implementering. Dersom dette ikke er mulig må regjeringen bruke reservasjonsretten mot direktivet», heter det i vedtaket som ble gjort med 81 mot 33 stemmer.

– Last ned: Vedtaket fra Rogaland Arbeiderpartis årsmøte i sin helhet

Nei fra Finnmark

I den andre enden av landet var Finnmark Ap samlet til årsmøte. Der vant AUF fram med sitt forslag om å si nei til implementering av direktivet i Norge.

– Les mer: Hele vedtaket til Finnmark Ap

Avgjøres denne uka

Det er ventet at avgjørelsen om direktivet skal implementeres blir tatt denne uka. I regjeringen har SV allerede varslet at partiet vil ta dissens på denne saken. Senterpartiet har vedtatt at partiet er mot implementering, men har ikke tatt stilling til om man skal ta dissens i regjeringen.

Arbeiderpartiet skal være innstilt på å kjøre saken gjennom med støtte fra borgerlige partiet på Stortinget.

– Les mer: Nyheter, fakta og bakgrunn om vikarbyrådirektivet

Annonse
Annonse