JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lysbakken går av

«Trist, men nødvendig», er kommentarene på LO-hold etter at Audun Lysbakken tirsdag gikk av som barne-, likestillings- og inkluderingsminister.

– Det er naturlig for en leder å ta ansvar for de feil man gjør, så får jeg komme sterkere tilbake, sa Lysbakken til NRK da avgangen som statsråd ble offentliggjort.

Leder av LO Stat, Tone Rønoldtangen, synes avgangen til Lysbakken er trist, men nødvendig ut fra de opplysningene som har kommet fram i dag.

– Ut fra kommentarene som har kommet til nå, blir han med stor sannsynlighet valgt til leder i SV til helgen. Det blir en ekstra utfordring at ikke alle tre partilederne sitter i regjeringen, sier hun.

Også John Leirvaag, leder av Norsk Tjenestemannslag (NTL), kaller avgsangen trist og understreker at NTL har hatt et godt og konstruktivt samarbeid med statsråden.

– Vi ønsker ham lykke til med nye oppgaver, sier Leirvaag.

LO-nestleder Gerd Kristiansen sier hun tar til etterretning at Audun Lysbakken har gått av, men vil ikke kommentere bakgrunnen for avgangen.

– Les også: Halvorsen overtar for Lysbakken

I et ekstraordinært statsråd på slottet kl 15 tirsdag ble Lysbakken og statssekretærene Henriette Wethrin og Kirsti Bergstø gitt avskjed i nåde. Samtdig ble avgående SV-leder Kristin Halvorsen midlertidig innsatt som statsråd i departementet. Hun tok umiddelbart inn igjen Westhrin som statssekretær.

– Les også: Westhrin: -Jeg fortsetter

– Jeg har satt veldig stor pris på samarbeidet med Audun Lysbakken, sa statsminister Jens Stoltenberg da han annonserte omrokkeringen i ettermiddag.

– Han har fått utrettet mye. Ikke minst en betydelig styrking av barnevernet, sa Stoltenberg.

Annonse

Flere saker

Annonse