JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Monica vant jobben tilbake

En enstemmig arbeidsrett slo i tirsdag fast at avskjeden av Monica Nkechi Okpe er tariffstridig og ugyldig. DHL Supply Chain, som ga henne avskjed i fjor, ønsker nå Monica velkommen tilbake på jobb.

vegard.holm@lomedia.no

Ventetiden er over for Monica, Arbeidsretten har gitt henne full oppreisning. Arbeidsgiverforeningen NHO og DHL har tapt på alle punkter. I tillegg må DHL Supply Chain betale henne 340 000 kroner i erstatning.

Helt fantastisk

Monica har feiret sammen med gode kamerater og kolleger etter at dommen ble klar rett etter klokka 1700 i dag.

- Dette er langt ut over det jeg forventet. Det er helt fantastisk, sier Monica.

Hun hadde sine bange anelser og vonde tanker utover dagen i dag. Hun var innstilt på å takle et tap, men er ikke overrasket at dommen ble slik den ble.

- At det ble full seier er helt supert, og den er ikke overraskende ut fra hva som skjedde i Arbeidsretten. Men når dommen ble slik den ble er det helt herlig, jubler Monica Nkechi Okpe.

– Last ned: Arbeidsrettens dom i sin helhet (pdf)

Veldig gledelig

LO-advokat Einar Stueland sier i en kommentar at en tøff tid endelig er over for Monica.

- Vi har fått medhold i alt som var prinsipielt viktig for oss. Og det er veldig gledelig at Arbeidsretten har blikk for oppsigelsesvernet for tillitsvalgte, sier Stueland.

Nærmere kommentarer vil han ikke gi før dommen er offentliggjort i sin helhet, sannsynlig i morgen.

Gledelig med en enstemmig dom

Forbundssekretær Sissel Karlsen i Transportarbeiderforbundet er glad på Monicas vegne.

- Dette er en viktig dom for Monica, men også for hele fagbevegelsen. Det viser seg at det finnes rettferdighet, og jeg er glad for at klubben får klubblederen sin tilbake. Og så synes jeg det er gledelig at det ble en enstemmig dom, sier Sissel Karlsen.

Annonse
Annonse