JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

11 venter på oppsigelser

Syv EL & IT-medlemmer i Bodø og fire i Kristiansand får i dag og i morgen beskjed om at de er overtallige i Ventelo. Mange tar trolig sluttpakke.

knut.viggen@lomedia.no

Teleselskapet Ventelo ble i februar ble kjøpt av det svenske investeringsfondet EQT.

8. mars varslet adm. direktør i Ventelo, Anders Igel, en omfattende nedbemanning i selskapet i kjølvannet av at konsernet nå skal styrke satsingen på fiberbasert datakommunikasjon.

Bedriften har varslet at virksomheten innen fiberbasert datakommunikasjon skal skilles ut og rendyrkes under merkenavnet Broadnet mens mobilkommunikasjon- og fasttelefoni vil bli videreført under Ventelo-navnet.

Avklaring før påske

Målsettingen er at alle berørte skal få avklart sin situasjon før påske, heter det i en pressemelding fra selskapet.

- Alle nedbemanninger er smertefulle, spesielt for dem som rammes direkte. Det er derfor svært viktig for oss å støtte dem som mister jobben og å ha en god dialog med tillitsvalgte. Vi skal bistå med et program for å hjelpe hver enkelt ansatt til å få nytt arbeid. Samtidig vil omstillingen bidra til å trygge de gjenværende arbeidsplassene, sier Anders Igel.

Kommunikasjonssjef i Ventelo, Heidi Egede-Nissen, bekrefter over Nettverk at det dreier seg om en omfattende nedbemanning, uten at hun ønsker å tallfeste hvor mange medarbeidere det dreier seg om.

– Det vil bli tilbudt både sluttavtaler, karriereomstillingspakker og personlig rådgivning i forbindelse med denne prosessen, sier Egede-Nissen til Nettverk.

Aktive distrikter

Ventelo er sparsomme med opplysninger rundt nedbemanningen, men etter det Nettverk erfarer skal det være i overkant av 80 medarbeidere som må gå. EL & IT Forbundet både i i Agder og Nordland har siden nyheten kom vært aktive i forhold til egne berørte medlemmer. 13. mars ble det avholdt et åpent møte i Kristiansand, der medlemmene ble informert om lov- og avtaleverk ved omstilling og nedbemanning. To dager senere ble et lignende møte for berørte medlemmer avholdt i Nordland. Der gikk man også gjennom lov og avtaler i forbindelse med oppsigelser. I tiden etter har distriktene hatt tett oppfølging med de berørte medlemmene. I Kristiansand har distriktssekretær Jan Johansen fulgt opp medlemmene på en fin måte.

– Hos oss dreier det seg om fire av fem medlemmer som enten har vært, eller skal innkalles, til såkalte 15-1-drøftelser (paragraf 15-1 i Arbeidsmiljøloven – Drøfting før beslutning om oppsigelse red. anm.), forteller Johansens kollega, distriktssekretær Kjell-Arne Andersen. Han bekrefter at det er gitt tilbud om sluttpakke, som blant annet omfatter to måneders lønn i tillegg til lønn i oppsigelsestiden.

– Vi har fått beskjed om at alle fire trolig vil ta i mot sluttpakke, sier Andersen, som mener bedriften har håndtert nedbemanningen på en profesjonell måte.

– Det er et vanskelig arbeidsmarked i Kristiansand, men jeg forstår at en sluttpakke virker greitt i en slik situasjon. Jeg har hørt om bedre sluttpakker, men også om dem som er verre, sier Andersen.

Tar det tungt

I Bodø har EL & IT Forbundet 16 medlemmer i Ventelo, syv av dem er kalt inn til 15-1-møter i dag og i morgen.

– Vi hadde et telefonmøte med de berørte tirsdag. Det er klart at mange av dem tar dette tungt. Dette er en blanding av folk fra 30 år og oppover. Noen har passert 50, noen er i halv stilling og det vil være flere som vil ha en utfordring med å skaffe seg ny jobb, sier distriktssekretær i EL & IT Forbundet i Nordland, Ulf Iversen. Han er usikker på hvor mange av de berørte som vil akseptere sluttpakke, eller hvor mange som ønsker å ta saken videre.

– I så fall ser vi for oss en mer langvarig prosess, sier Iversen.

Annonse

Flere saker

Annonse