JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil granske pengebruk

Sjømannsforbundet har hyret inn ekstern revisor for å granske pengebruken til Tillitsvalgtutvalget (TVU) i Color Line.

Lederen av TVU, Tommy Wedel, skylder på manglende regnskapskunnskaper og fiender når han skal forklare granskingen.

– Vi har innført felles lønn for kokk og servitør og sørget for at kokken tjener det samme, og det har ført til at jeg har fått en del fiender, sier Wedel til Dagens Næringsliv.

Stikkprøver Det var klager for medlemmer som førte til at Sjømannsforbundet i fjor begynte å se nærmere på TVUs pengebruk. Utvalget representerer to tusen medlemmer av Sjømannsforbundet som jobber på Color Line’s ferger og disponerer årlig omkring en million kroner.

Full gransking

Etter en kritisk rapport fra forbundets egen kontrollkomite og stikkprøver utført av revisjonsfirmaet Ernst & Young, vedtok forbundsstyret i forrige uke full gjennomgang av regnskapene for de fem siste årene.

– Det er ting som tyder på at det er mangelfullt attesterte bilag og brudd på retningslinjene, sier forbundsleder Erik Bratvold til Dagens Næringsliv.

EF

Annonse
Annonse