JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Byggnads sa nei til nytt storforbund

Det blir ikke noe av den planlagte sammenslåingen av de svenske LO-forbundene Byggnads, Elektrikerna, Målarna og Fastighetsanställdas Förbund.

Bygningsarbeiderforbundet bestemte seg nå for å hoppe av. Byggnads begrunnelse: et storforbund ville ikke være økonomisk forsvarlig. Underskuddet ble beregnet til nesten 100 millioner kroner, skriver Byggnadsarbetarens nettutgave.

Medlemskontingent

I drøyt et år har sammenslåingen av de fire forbundene på bygge- og eiendomssiden blitt utredet. Det er utelukkende medlemskontingenten som har veltet planene. Tanken var at intet medlem skulle betale mer enn i dag. Medlemskontingenten til Byggnads i dag er betraktelig lavere enn i de tre andre forbundene. Basert på det ble det økonomiske underskuddet beregnet til nesten 100 millioner kroner.

– Vi så at vi ville få et stort svart hull i økonomien. Da var det ikke lenger forsvarlig å foreslå at Byggnads gikk inn for en sammenslåing, sa forbundsleder Hans Tilly til Byggnadsarbetaren.

Annonse
Annonse