JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Dobbeltlugar – uten ankerett?

Fortsatt må Fellesforbundets folk dele lugarer på Friggfeltet. Oljeselskapet Total har fått muntlig dispensasjon av Petroleumstilsynet til å forlenge praksisen – uten at forbundet er spurt. – Udemokratisk, sier Roar Abrahamsen, sekretær i Petroleumsforum.

Allerede i desember 2004 ga Petroleumstilsynet TOTAL dispensasjon for såkalt samsoving på Friggfeltet. Bare SAFE av arbeidstakerorganisasjonene ble forespurt, og godtok samsoving for en så lang periode at da Fellesforbundets folk begynte å jobbe på feltet, hadde de liten innflytelse.

Bare underleverandørene? Desto mer irritert ble AKOP-klubben, som har flest operatører på feltet, da det viste seg at medlemmene av SAFE var unntatt fra ordningen. Bare underleverandørene måtte ta ulempen – og muligheten for forstyrrelser og dårlig søvn.

Fellesforbundet har godtatt dobbeltlugarer i enkelte tilfelle tidligere, men da under forutsetning av at ulempen deles av alle på plattformen.

Udemokratisk

Nå har AKOP-klubben fått informasjon om at dispensasjonen vil bli søkt forlenget utover 28. februar, da det egentlig skulle vært slutt. Klubben hevder de kjenner til at tilsagn om dette er gitt muntlig fra Petroleumstilsynet – igjen med godkjenning fra SAFE, og uten at Fellesforbundet har vært med i en prosess som bare berører deres medlemmer.

– Dette er udemokratisk og uakseptabel behandling av dispensasjoner fra forskriftene for helse, miljø og sikkerhet på Frigg, sier sekretær i petroleumsforum, Roar Abrahamsen.

– Etter vårt syn er det et brudd på forskriftene at ikke Petroleumstilsynet involverer eller drøfter dispensasjoner med tillitsvalgte eller i organisasjoner som representerer de berørte arbeidstakerne.

Annonse
Annonse