JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gledelig med CO2-håndtering

Fellesforbundet er glade for planene til Shell og Statoil om gasskraftverk med CO2-håndtering på Tjeldbergodden. – Vi regner med at disse planene også gjør det lettere å bygge et gasskraftverk på Skogn, sier samfunnspolitisk rådgiver Jeanette Iren Moen.

Gasskraftverk med CO2-håndtering er en viktig post på Fellesforbundets program. At det nå planlegges et prosjekt på Tjeldbergodden med CO2-håndtering og injesering av CO2 på sokkelen, er svært gledelig, mener Jeanette Iren Moen.

– Vi forutsetter også at dette prosjektet ikke kommer i veien for et gasskraftverk på Skogn. Tvert imot regner vi med at prosjektet på Tjeldbergodden gjør det lettere å føre gass derfra i rør gjennom Trondheimsfjorden til Skogn.

Industrikraft

Gasskraftverket på Skogn har fått konsesjon også uten CO2-håndtering. Men prosjektet har enda ikke blitt realisert. Nå regner Fellesforbundet med at regjeringen også vil bidra med penger til CO2-håndtering på Skogn.

– Gasskraftverket på Skogn er et meget godt industriprosjekt, og en forutsetning for at Norske Skog utvikler fabrikken sin på Fiborgtangen videre. Det er viktig å legge et kraftverk der industrien er. Men en gassrørledning i Trondheimsfjorden vil også kunne gi varme og energi til Trondheim og til annen virksomhet i distriktet. Og når vi tar i betraktning kraftmangelen i Midt-Norge, håper vi også dette prosjektet kan komme i gang nå, sier Moen.

Annonse

Flere saker

Annonse