JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Peterson-gruppen solgt

Hele Peterson-konsernet er solgt. En investorgruppe fra Østfold blir nye hovedaksjonærer. De tillitsvalgte er glade for at de nye eierne vil satse videre på de eksisterende anleggene.

Helge Dieset, informasjonssjefen i Peterson, sa i dag til Moss Avis at det ikke er snakk om noen oppstykking av gruppens ulike deler. Det er nå klart at en eiergruppering med industrilederne Terje Haglund (Råde) og Roar Paulsrud (Fredrikstad) og AT-skog i spissen, blir ny hovedaksjonær i Peterson-konsernet.

Åtte fabrikker Peterson-konsernet produserer papir og emballasje ved åtte fabrikker i Norge og Finland, og omsetter årlig for ca. 2,4 milliarder kroner, hvorav 70 prosent skriver seg fra salg utenfor Norge. Selskapet har 1.300 ansatte og Mollatt-familien i Moss har vært de største eierne i en årrekke.

Konsernet har en historie som strekker seg tilbake til 1801, da Momme Peterson åpnet forretning i Moss, skriver NTB.

Fornøyde tillitsvalgte

Konserntillitsvalgt i Peterson, Willy Josefsen, sier til Fellesforbundets nettside at for de ansatte er det viktig at de nye eierne sier de vil satse videre på de eksisterende anleggene og ta vare på den kulturen bedriften har.

– Vi har også fått positive tilbakemeldinger fra de tillitsvalgte i de andre bedriftene som eierne allerede eier. Det meldes om ordnede forhold. Dessuten er det et poeng at vi får en nærhet til eierne, de kommer jo fra Østfold.

De tillitsvalgte er også godt fornøyd med informasjonen som er gitt rundt eierskiftet.

Annonse
Annonse