JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Regjeringen lover AFP-utspill

Etter et møte med forhandlingslederne fra Norsk Industri og Fellesforbundet tirsdag kveld lovet arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen å gi partene svar på om regjeringen vil gå inn for å videreføre dagens AFP-ordningen i god tid før meklingsinnspurten fredag kveld.

I stedet for et felles brev fra partene til regjeringen ble det et felles møte mellom partene og den ansvarlige statsråden som ble nøkkelen til å komme i gang med å løse pensjonsfloken i årets tariffoppgjør. Etter møtet med Kjell Bjørndalen og Stein Lier-Hansen hadde arbeidsministeren dette å si til det ventende pressekorpset:

- Videreføring av AFP-ordningen har vært et veldig klart krav fra Fellesforbundets side, og jeg opplever at også Norsk Industri, fra deres side, ser på et slikt bidrag fra regjeringen som et bidrag til å få oppgjøret i havn.

Hanssen lovte at partene vil få regjeringens svar, via riksmeklingsmannen, i god tid før den siste innspurten i meklingen.

Ingen av partene var villige til å si særlig mye om hvilket innhold svaret fra regjeringen må ha for at de skal akseptere det. Norsk Industris Stein Lier-Hansen presiserte at arbeidsgivernes syn er at en videreføring av AFP ikke må bryte med pensjonsforliket, mens Kjell Bjørndalen nøyde seg med å si at han nå ventet forventningsfullt på regjeringens utspill.

Fyldigere omtale av kveldens møte finner du hos Magasinett.org .

Annonse
Annonse