JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stille før streiken

Ennå hersker søndagsstillheten rundt det nye operahuset i Bjørvika i Oslo. Først mandag morgen vil bygningsarbeiderstreiken merkes ved dette nasjonale prestisjeprosjektet. I den andre enden av landet, på Melkøya ved Hammerfest, er over hundre mann allerede i streik på et annet prestisjeprosjekt; ilandføringsanlegget for gassen fra Snøhvit-feltet.

- Den kom litt bardus på, den her streken, og litt kaos blir det jo alltid i starten, men nu går alt greit, forteller Øyvind Rydningen, på telefon fra Melkøya.

Til daglig er han er organisasjonsarbeider ved Fellesforbundets kontor i Tromsø. Men da bygningsarbeiderstreiken var et faktum kastet han seg på flyet til Hammerfest for å bistå de tillitsvalgte på Melkøya. Da FriFagbevegelse.no snakket med ham og andre tillitsvalgte på Melkøya ved 15-tiden søndag hadde de allerede hatt tre-fire mønstringsmøter, og de rapporterer alle om stor streikevilje.

Vil organisere seg - Vi har gjennomgått streikegrunnlaget på møtene, og det har vært full oppslutning, sier de tillitsvalgte.

- Denne aksjonen har virket veldig positivt, legger Bent Jønsen, koordinerende tillitsvalgt i Aker Kværner, til.

- Det har stått kø av folk ved døra her, som vil organisere seg. Folk er engasjerte og vil kjempe, mener han.

De tilltisvalgte på Melkøya rapporterer også om et knirkefritt samarbeid med både Aker Kværner og Statoil om gjennomføringen av streiken.

Søndagsstille Også på Ormen Lange på Aukra er 400 stillasarbeidere i streik allerede, men på de aller fleste byggeplassene er det først i morgen tidlig streiken vil bli merkbar. På det nye operahuset og det nye sentralsykehuset på Lørenskog, to av de største byggeplassene i Oslo-området. er det ingen aktivitet på søndag, men LO-koordinatorene begge steder forsikrer at i morgen tidlig vil streikevaktene være på plass.

Annonse
Annonse