JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fellesforbundet i støtet

Det ”svinger” for tiden rundt Fellesforbundet. I positiv forstand. I årets første kvartal har hele 4.875 nye medlemmer meldt seg inn. Antall yrkesaktive har økt med 1.540 og ligger nå godt over 98.600. Per 1. april hadde Fellesforbundet 144.937 medlemmer. Tendens økende.

Oppsvinget er oppløftende, i høyeste grad. Etter syv magre år med konstant medlemssvikt, ser det ut som om trenden er snudd for godt. Syv måneder på rad med medlemsoppgang tyder på det. Allerede etter tre måneder har Fellesforbundet passert rekrutteringsmålet for 2006 med god margin. Hovedkasserer Steinar Karlsen baserte forbundets budsjett-tall på en netto medlemsvekst på 1.000 yrkesaktive. Pr. 1. april økte altså antallet yrkesaktive med 1.540.

– Utrolig gledelig. Nå er vi på rett vei, sier 2. nestleder Hans-Christian Gabrielsen som har det politiske ansvaret for organisasjonen, og spesielt rekruttering.

Gjennomtenkt rekruttering Fellesforbundets målrettede arbeid ser ut til å bære frukter. Rekrutteringsarbeidet er blitt en fast del av de tillitsvalgtes hverdag. Forbundet har utarbeidet en handlingsplan med delmål for landsmøteperioden. I den ligger en systematisk gjennomgang av bedrifter med og uten tariffavtale for å få en oversikt over rekrutteringspotensialet. I tillegg har forbundet hatt vervekampanjer som virket som gulrot og belønning for ekstra aktive ”ververe”. Totalt sett har det sørget for en kraftig aktivisering av tillitsvalgtkorpset, mener Hans-Christian Gabrielsen.

4.875 nye siden nyttår Siden nyttår har 4.875 nye medlemmer meldt seg inn i Fellesforbundet. Dette er mer enn dobbelt så mange som på samme tidspunkt i 2005. Bare i løpet av mars registrerte organisasjonsavdelingen nærmere 2.100 nye medlemmer. Tariffoppgjør, særlig forbundsvise, sørger gjerne for ekstra oppmerksomhet rundt forbundet. Det slo ikke feil i år heller.

– I forbindelse med meklingen for frontfagene og byggfagene og særlig byggestreiken har det kommet en jevn strøm med nye medlemmer, forteller Fellesforbundets 2. nestleder til magasinett.org.

Mot 100.000 yrkesaktive Antallet yrkesaktive begynner å nærme seg 100.000. Ved årsskiftet hadde Fellesforbundet 97.112 medlemmer i full jobb. Tre måneder senere er tallet oppe i 98.652. Og trenden ser ut til å fortsette.

Fellesforbundet i Nord-Norge har dessuten greid å bryte en liten barriere. På Snøhvit-anlegget på Melkøya inngikk forbundet for noen dager siden tariffavtale med to polske bedrifter: PPUH Ventor og Termoizolacja SA. Det er første gang Fellesforbundet har lykkes med det. Samtidig kunne organisasjonsarbeider Øyvind Rydningen samle inn hele 200 innmeldingsblanketter – samtlige med polske navn på.

Annonse
Annonse