JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Drap må etterforskes!

Industriansatte i Norden krever full etterforskning av drapet på den colombianske fagforeningsaktivisten Daniel Cortez.

Daniel Cortez hadde jobbet i 16 år ved Empresa Electrificadora de Santander og var en aktiv fagforeningsmann. Han døde natta til 2. april i byen Puerto Parra i Colombia, etter å ha blitt skutt i hodet. De som avfyrte skuddene, skal ha vært en paramilitær gruppe.

Cortez etterlater seg kone og fire barn.

Ingen blir straffet – Vi er sjokkert over et nytt drap i en tilsynelatende endeløs rekke av voldshandlinger mot fagforeninger og menneskerettigheter i Colombia, skriver yrkesføderasjonen Industriansatte i Norden (IN) i et brev til Colombias president Alvaro Uribe Veléz.

– Deres land er fortsatt et av de farligste landene i verden for fagforeningsaktivister. I tillegg passerer de fleste mordene på fagforeningsmedlemmer uten å bli etterforsket og uten at noen straffes for dem.

Hold løftene Derfor krever IN full og åpen etterforskning av drapet på Cortez.

– Det er nødvendig og viktig at de som er skyldige i denne grusomme forbrytelsen blir brakt inn for domstolene så raskt som mulig. De colombianske myndighetene må stå for sine løfter om å garantere fagforeningsfolk en trygg arbeidssituasjon, skriver IN, som representerer 1,2 millioner medlemmer i de 5 nordiske landene.

Fra Fellesforbundet er bekledning- metall og papirarbeidere tilsluttet Industriansatte i Norden. Kjell Bjørndalen er nå leder i denne yrkesføderasjonen, og han har undertegnet brevet til den colombianske presidenten sammen med generalsekretær Jyrki Raina.

Annonse

Flere saker

Annonse