JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Storordre til Vetco Aibel

Vetco Aibel har fått et oppdrag som gir arbeid til 900 mennesker i tre år. Det gjelder vedlikehold og ombygginger for ConocoPhillips i Nordsjøen, blant annet på Ekofisk. Produksjonen skal foregå ved offshore-verftet i Haugesund.

Verftet i Haugesund skal også avgi folk til arbeidet ute på plattformene. De fleste ansatte veksler mellom arbeid i Haugesund og ute på reiseoppdrag, forteller nestlederen i klubben ved Vetco Aibel, Trond Skree.

– Klubben hos oss har nå 720 medlemmer. De er i arbeid mange steder, både på Kårstø, Kollsnes, ute i Nordsjøen og ved Ormen Lange. Her inne på verkstedet er vi 350–400 fast ansatte.

Mange innleide Men det er mange flere som jobber ved verkstedet i Haugesund. Skree forteller at det er trykket opp ID-kort til 2000 mennesker, men de gjelder både for funksjonærer, underentreprenører og innleidde.

– Det er jo mangel på folk, og vi har leid inn folk fra mange land, både Danmark, Storbritannia, Irland – og Polen. De polske leier vi inn gjennom Adecco, sier han.

– Har dere kontroll på hva folk tjener?

– Jeg mener vi har en god og åpen dialog med ledelsen om dette, og har ikke hatt de stygge eksemplene du har sett flere andre steder.

Rekordkontrakt Kontrakten, som er en forlengelse av en eksisterende kontrakt mellom Vetco Aibel og ConocoPhillips, er en av de største i sitt slag i Nordsjøen.

– Vi har egentlig ikke hatt permitteringer siden krisen i 1999. Men i perioder har vi vært nede i 200 mennesker her. Nå er målet vårt å ha i alle fall 400 fast ansatte på verftet, sier Skree.

Annonse

Flere saker

Annonse