JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Uendret permitteringslov

Da finansminister Kristin Halvorsen la fram revidert statsbudsjett for 2006 i dag, var det ingen forslag til endringer i reglene for lov om lønnsplikt under permittering. Det kom nye permitterings-regler fra 1. januar, men Fellesforbundet er ikke fornøyd.

Forbundet skrev derfor i mars et brev til finansministeren hvor det krevde endringer i loven.

« Det som arbeidslivet (derimot) ikke kan leve med, er 10 dagers egenbetaling for arbeidsgiver i starten av en permitteringssituasjon. Denne bestemmelsen fører til at bedriftene i mange tilfeller velger å si opp arbeidstakere i stedet for å permittere dem, og så velger å benytte seg av midlertidig ansatte», heter det i brevet fra Fellesforbundet.

Endringer i 2007? – Har regjeringa vurdert å imøtekomme kravet fra bransjen og fagbevegelsen om endring i permitteringsloven?– Vi har ikke hatt dette som tema under arbeidet med revidert nasjonalbudsjett. Vi jobber nå med statsbudsjettet for 2007, men jeg har ikke noen konklusjon å komme med til deg om det nå, svarte finansminister Halvorsen på LO-Aktuelts spørsmål.

– Vi er veldig opptatt av å rette opp dette, men har forståelse for at dette er et revidert budsjett. Men vi håper at det kommer en endring i denne loven til høsten, sier leder i Fellesforbundet, Kjell Bjørndalen, i en kommentar.

Mister fagfolk

Lov om lønnsplikt under permittering eller permitteringsloven innebærer at når en arbeidsgiver skal permittere sine ansatte, må den betale de ti første dagene av permitteringsperioden før den permitterte får rett til arbeidsledighetstrygd. Loven er kommet i stand for å hindre arbeidsgivere i å spekulere i å permittere sine ansatte.

Fellesforbundet, verkstedindustrien og byggenæringen mener at loven fører til at viktig kunnskap forsvinner fra bedriftene, og hindrer at permitteringsperiodene kan brukes til å styrke arbeidsstokkens kompetanse.

Annonse
Annonse