JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sola-verksted legges ned

Styret i SAS Technical Services har vedtatt å legge ned flyverkstedet på Sola. 265 ansatte i Braathens Technical Services mister jobben. Vedtaket var enstemmig. De ansattes representanter i styret, der Sola-verkstedet ikke er representert, stemte også for nedlegging.

– Folk her har allerede gått hjem, sier nestleder i verkstedklubben på Sola, Inge Åsnes, til magasinett.org.

– Dette er en tragedie. Ingen ting har rokket styret, og det skal nok mye til at SAS-styret endrer et enstemmig styrevedtak i SAS Technical Services.

Ingen argumenter hjalp

Helt til det siste har nye momenter vært kastet inn i striden om det solide Braathens-verkstedet på Sola. I formiddag uttalte Boeings tekniske direktør i Europa, Thor Gunnar Johansen, at det er uforståelig at SAS legger ned et verksted som er spesialisert på vedlikehold av Boeing-fly, samtidig som behovet vil øke kraftig.

– Braathens Technical Services er blant verdens beste og mest anerkjente vedlikeholdsverksteder på denne flytypen, sa Johansen til Stavanger Aftenblad.

Spleiselag avvist

De ansatte og seks fagforeninger presenterte i dag en plan om å bidra med 1 million i et spleiselag for å redde verkstedet. Målet var 14 millioner for å finansiere to nye linjer ved verkstedet, og Sparebank1 SR-bank, Innovasjon Norge i Rogaland og Rogaland Fylkeskommune var blant dem som deltok i samarbeidet, i følge verkstedklubben.

Etter denne planen skulle Sola-verkstedet fortsatt ha hovedansvaret for det tunge Boeing-vedlikeholdet, mens Gardermoen skulle ta de daglige inspeksjonene.

Planen ble presentert for STS-styret i dag, uten å endre holdningen verken hos ledelse eller de SAS-ansatte i styret.

Spesialister ut i ledighet

De ansatte på Sola-verkstedet, som har levert service i 60 år, er nå på vei ut i ledighet. Inge Åsnes forteller at det var sorg som preget de ansatte som hadde ventet i hele dag på resultatet av styrets behandling.

– Jeg vet ikke om det er mer vi kan gjøre. Vi må i alle fall først komme oss etter denne meldingen, sier Åsnes.

Annonse
Annonse