JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

VG kutter 92 årsverk

Opplaget faller og VG reduserer staben med 92 årsverk. Blant annet vil redaktøren slå sammen typografer og redigerere.

– Jeg er klar over at dette er et komplisert område, rent avtalemessig, sa VG-redaktør Bernt Olufsen til Journalisten under gårsdagens pressekonferanse der det ble offentliggjort hvordan de lenge varslede kuttene i VG-staben skal gjennomføres.

Olufsen håper likevel at det skal være mulig å komme fram til en ordning med sideprodusenter, der én person produserer sidene, innen nyttår.

Kutter mest i redaksjonen

Bare til nå i år har VGs opplag falt med 32 000 eksemplarer, og det har lenge vært kjent at VG ville kutte i staben etter at opplaget. I går kom beskjeden om hvor kuttene kommer:

config.properties config.properties~ dump-articles.sh modules README.md test2.txt test.txt Redaksjonen kuttes med 66 årsverk, fra 318 til 252. I første rekke er det støttefunksjoner som sideproduksjon, produksjonsstyring og tekstkontroll som må tåle harde kutt.

config.properties config.properties~ dump-articles.sh modules README.md test2.txt test.txt Administrasjonen kuttes med 26 årsverk, fra 122 til 96.

Tung dag

– Det har vært en alvorstynget dag, med mange blanke øyne, sa klubblederen for journalistene, Sven Arne Buggeland til Dagsavisen etter pressekonfernasen i går.

– Men det er den økonomiske hverdagen som har innhentet oss. Som tillitsvalgte har vi også en plikt til å være realister, la han til.

100 millioner til sluttpakker

VG har fått styrets velsignelse på å bruke inntil 100 millioner kroner på sluttpakker til de ansatte. Fristen for å takke ja går ut 1. oktober. Foreløpig har bare et titall ansatte takket ja til sluttpakke og dermed sagt seg villige til å gå frivillig. På gårsdagens pressekonferanse sa likevel redaktør Bernt Olufsen at han tror det skal være mulig å unngå oppsigelser.

Annonse
Annonse