JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Brutale kutt ved Peterson

I dag fikk de ansatte ved Peterson i Moss vite at 119 i produksjonen må gå. I tillegg mister 16 jobben i administrasjonen. Opplysningen kom på et allmannamøte der eierne ikke var til stede. - Utrolig, sier konserntillitsvalgt Willy Josefsen.

Peterson-konsernet har tidligere meldt at de vil kutte 400 årsverk ved sine norske bedrifter. Men meldingen om at en tredel av de ansatte i Moss må gå, ble likevel møtt med sjokk og vantro på allmannamøtet i dag.

– Det er vanskelig å forstå at bedriften kan leve med så store nedbemanninger, jeg ser ingen mulighet for at vi kan opprettholde produksjonen slik som i dag med denne nedbemanningen, fortalte konserntillitsvalgt Willy Josefsen til Moss Avis.

I dag er det rundt 300 ansatte i bedriften.

Uakseptabelt

Da nedskjæringsplanene i konsernet ble kjent tidligere i august, ble de avvist som uakseptable av konserntillitsvalgte.

– Vi aksepterer ikke Peterson-konsernets planer om å kvitte seg med mellom 30 og 40 prosent eller rundt 400 av de ansatte ved de norske bedriftene, sa han den dagen til Magasinett.org.

Eierne gjemmer seg

Eierne var ikke tilstede på dagens møte. Det fikk de ansatte til å reagere med sinne.

– Det er helt utrolig at eierne gjemmer seg unna på en slik dag. De burde vært her og innformert de ansatte av respekt for dem og deres familier, sa Josefsen til NRK etter møtet.

En av eierne, Terje Haglund, sa til NRK at det ikke er aktuelt å si noe om oppsigelsene før prosessen de er i er ferdig. – Jeg kommer ikke til å la meg intervjue før vi har kommet litt lengre med dette, opplyste han.

Annonse

Flere saker

Annonse