JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Smurfit stenger i Arna

Smurfit Norpapp stenger sitt anlegg i Indre Arna utenfor Bergen 30. september, og samtlige 21 ansatte på gulvet mister jobben. Konsernet vil flytte deler av produksjonen til Hønefoss.

– Et begrenset antall ansatte har fått tilbud om å bli med til hovedfabrikken på Hensmoen ved Hønefoss, men foreløpig er det bare én som har takket ja, forteller klubbleder Toralf Hetlevik til magasinett.org.

– Kom meldingen om nedleggelsen som en overraskelse?– Vi har ant at noe ville skje med produksjonen, men ventet en nedbemanning, ikke et dramatisk vedtak om nedleggelse. Ledelsens begrunnelse er at produksjonen er for liten. Vi har drevet med småskala-produksjon og hatt mye manuelt. Beskjeden om nedleggelse var et sjokk, men vi har lagt det verste bak oss nå.

25 mister jobben

– Hvor mange berøres?– Bedriften sysselsetter 25 ansatte, hvorav 21 i produksjonen er tilmeldt Vestnorsk Grafiske Fagforening og dermed Fellesforbundet. Dette er en ren produksjonsbedrift, styrt av hovedkontoret til Smurfit Kappa Norpapp A/S ved Hønefoss. De ansatte ble fritatt for arbeidsplikt med øyeblikkelig virkning da meldingen om nedleggelsen kom en måned før ferien.

– Vil de ansatte få problemer med å skaffe seg nytt arbeid? – Bedriften tilbød et jobbsøkerkurs, som viste seg å være matnyttig. En del har allerede fått jobb, noen er midt i prosessen. Vi har også eldre arbeidstakere, som mangler noen år før de kan ta ut Avtalefestet Pensjon. De eldste vil få lønn i oppsigelsestiden i fem måneder etter 30. september, de fleste i tre måneder, sier Toralf Hetlevik.

Annonse
Annonse