JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Dropper 6-timers-dagen

Nardo Bil, den første bedriften i landet som innførte forsøk med sekstimersdag i februar 2005, dropper ordningen, melder Dagens Næringsliv. – I en ideell verden, der alle jobber med full effekt hele tiden, alle liker ordningen og arbeidsmengden er konstant, kunne dette fungert, sier daglig leder Rune Wang-Henrichsen.

Det medførte stor oppmerksomhet da Nardo Bil as innførte et prøveprosjekt med sekstimersdag i februar ifjor.

– I en ideell verden, der alle jobber med full effekt hele tiden, alle liker ordningen og arbeidsmengden er konstant, kunne dette fungert, sier daglig leder Rune Wang-Henrichsen til avisen.

Sammensatt årsak

– Hadde vi hatt en konstant arbeidsmengde, mekanikere som raskt ble innkjørt på nye merker og alle hadde jobbet maksimalt effektivt i seks timer, kunne vi fått det til å fungere. For oss er ikke virkeligheten slik, hele problematikken overskygges av at vi ikke får produsert nok, sier daglig leder i Nardo Bil as, Rune Wang-Henrichsen til Dagens Næringsliv

– Årsaken til at vi avvikler ordningen, er sammensatt. Det har ikke med selve sekstimersdagen som reform å gjøre, sier daglig leder i Nardo Bil as, Rune Wang-Henrichsen.

Arbeiderne lunkne

Samtidig poengterer han at arbeidsstokken ikke har vært så opptatt av ordningen som han først trodde. Etter halvannet år er erfaringen at de fleste foretrekker å jobbe innenfor normal arbeidstid, i stedet for mellom klokken 6 og 12, og fra 12 til 18. For ledelsen ble sekstimersdagen vanskelig å administrere, dessuten krevde det dobbel bemanning på ledersiden.

– Det har ikke kommet så godt frem at vi var i en helt spesiell situasjon da vi innførte ordningen. Årsakene til at vi avvikler sekstimersdagen, er også sammensatte, understreker bilforhandleren overfor avisen.

Annonse
Annonse