JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ikke brudd i Bergen

Det var storm i kastene da representantskapet i LO i Bergen og Omland møttes i går for å diskutere det faglig-politiske samarbeidet. Representantskapet opprettholder kravet om generalstreik hvis ikke Stoltenberg-utvalget, som skal vurdere IA-avtalen, kommer fram til et tilfredsstillende resultat.

Men det blir ikke noe brudd i det faglig-politiske samarbeidet. Da forslaget om å kutte ut det faglig-politiske samarbeidet lokalt i Bergen kom opp til behandling, fikk dette forslaget bare 10 av 50 stemmer.

Lederen i LO i Bergen og Omland, Roger Pilskog, oppsummerte debatten som svært god - med mange sterke innlegg.

Historisk svik?

I sin innledning sammenlignet han regjeringas avtalebrudd med Venstres historiske svik:

– Dette var jo som kjent den gang da Venstre lovet allmenn stemmerett, da den fikk makt og løp fra valgløftet fortere enn fort. Etter dette startet Venstres fall. Håper jo inderlig at dette er hundre prosent feil, men jeg kan forstå at parallellen trekkes, sa Pilskog.

Samarbeidet står sterkere

– De som stemte for det var i stor grad de som ville ha stemt mot et slikt forslag uansett, sier LO-sekretær Tor Arne Solbakken som representerte LO-ledelsen på møtet.

Han oppsummerer at det faglig-politiske samarbeidet står sterkere nå enn før debatten fordi en gjennom debatten fikk en rekke eksempler på hvordan forholdet mellom fagbevegelsen og Arbeiderpartiet fungerer positivt.

– Møtet førte til en bevisstgjøring om samarbeidet, oppsummerer Solbakken.

Tilliten svekket

Men forslaget fra styret i LO i Bergen og Omland som ble vedtatt inneholder sterk kritikk av regjeringen i sykelønnssaken: «Regjeringen Stoltenberg utvist dårlig skjønn og slett politisk håndverk når den foreslo endringer i IA-avtalen. Med dette har regjeringen satt det faglig-politiske samarbeidet på en hard prøve, hvor det mest kritiske er at tilliten til våre fremste politiske folkevalgte er kraftig svekket.»

Annonse
Annonse