JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nominert til arbeidsmiljøpris

Norske Skog på Skogn er en av tre kandidater som er nominert til Den norske arbeidsmiljøprisen som deles ut på Arbeidsmiljø-kongressens åpningsdag i Bergen i morgen. De andre er Eidsberg kommune i Østold og hovedverneombud Knut Myhrer fra Osloskolene.

Mens de politiske diskusjonene raser om sykelønn, sykefravær, uførhet og arbeidsrelaterte sykdommer, er det faktisk en rekke mennesker på arbeidsplassene som daglig jobber aktivt med å forebygge skader, sykdommer og ulykker, skriver fagtidsskriftet Arbeidsmiljø. Det er styret i If Skadeforsikringsfond som premierer verne- og miljøtiltak i arbeidslivet og som står for prisutdelingen i morgen.

Blant de mange forslagene som er lansert i år, har juryen nominert tre kandidater som er med i årets finale. Spennvidden er stor: en bedrift, en kommune og et verneombud.

Norske Skog tidlig ute

Norske Skog, Skogn i Nord-Trøndelag, har i mange år jobbet i tråd med idéene i avtalen om Inkluderende arbeidsmiljø (IA-avtalen), lenge før denne avtalen ble inngått av myndighetene og partene i arbeidslivet, skriver tidsskriftet videre.

"Engasjementet er forankret i fabrikkledelsen, og ved siden av de mer tradisjonelle arbeidsmiljø- og sikkerhetstiltakene, er det også etablert aktiviteter av mer sosial karakter", heter det videre.

Omstilling og sykefravær

Eidsberg kommune har klart å redusere sykefraværet blant de ansatte til tross for en omfattende omstilling i kommunen. En av årsakene er at kommuneadministrasjonen har greid å få med seg politikerne aktivt på laget. Personalsjef Henning Sætra har vært sentral i arbeidet med å sikre et godt, forebyggende arbeidsmiljø, skriver "Arbeidsmiljø" videre.

Mot vold og trusler

Hovedverneombud Knut Myhrer har vært hovedverneombud i Osloskolene i hele 18 år, og har i alle disse årene drevet systematisk og målrettet innsats for å utvikle og forbedre arbeidsmiljøet for lærerne.

Han har nedlagt et stort arbeid på alle felt innen forebyggende arbeidsmiljø: Inneklima, lærernes behov for gode arbeidsplasser med muligheter for arbeidsro og kreativ tenkning, avdekket slitasjefaktorer og stressfaktorer og har jobbet med beskyttelse av skolesamfunnet mot vold og trusler, understreker fagtidsskriftet.

Annonse

Flere saker

Annonse