JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fornuftig om sykefravær

– Fornuftige forslag, mener LO-leder Gerd-Liv Valla om tre tiltak Aftenposten tror Stoltenberg-utvalget lanserer for å få ned sykefraværet.

Aftenposten bringer i dag tre ”sannsynlige forslag” fra Stoltenberg-utvalget, som i går hadde møte om hvordan man skal få ned sykefraværet. Utvalget skal ha sitt siste møte 6. november.

Ett av forslagene er økt bruk av gradert sykmelding. Et annet er at en grundig undersøkelse av lege for å se på mulighetene for å komme tilbake i jobb bør skje etter seks uker, ikke åtte som nå.

Det siste forslaget er i følge Aftenposten en raskere overgang fra passiv sykmelding til attføring, uten at dette betyr at man mister retten til full lønn i ett år.

Lov å være syk

Gerd-Liv Valla var blant dem som var fornøyd med utvalgets møte i går. Hun mente forslagene som var skissert er fornuftige, men presiserte overfor Aftenposten at det er viktig å påpeke at det folk skal få lov til å være syke.

Strid om vikarpenger

Den saken som i følge Aftenposten vakte mest strid på møtet, var forslaget om å øremerke refunderte sykepenger i offentlig sektor til vikarbruk. LO har ønsket sterkere garantier for at penger som tilbakeføres for eksempel til en kommune, faktisk blir brukt på å sikre en forsvarlig bemanning der den syke jobber. Arbeidsgiverne i utvalget skal ha argumentert mot en slik øremerking.

Annonse

Flere saker

Annonse