JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Adressa sa ja til fusjon

Styret i Adresseavisen vedtok i dag med fem mot én stemme at avisa skal slutte seg til intensjonsavtalen mellom Aftenposten og de tre andre store regionavisene om å etablere Media Norge. Journalist Terje Eidsvåg, en av de ansattes representanter, stemte imot.

Den endelige beslutningen om hvorvidt saken skal fremmes for ekstraordinær generalforsamling, blir fattet i midten av november, og vil avhenge av resultatet av forhandlingene om fusjonsavtalen og nødvendig eiermessig forankring. Det gjenstår likevel en vanskelig generalforsamling der ingen aksjonær kan stemme for mer enn 5 prosent av aksjekapitalen, skriver NTB.

Stemte blank

Ifølge pressemeldingen fra Adresseavisen ASA avsto avisens nye storeier, Terje Roll Danielsen, fra å stemme. I en protokolltilførsel sier han at han er imot fusjonen, men at han ikke vil motsette seg at administrasjonen og styrelederen fortsetter å forhandle videre med Schibsted, som etter planen skal bli hovedeier i Media Norge med 50,1 prosent av aksjekapitalen - med mulighet til ytterligere å kjøpe seg opp.

Styret har særlig pekt ut tre områder og analysert konsekvensene av å være med i Media Norge på bakgrunn av det. De tre områdene er: den redaksjonelle plattform, digital utvikling og nasjonalt annonsesalg.

Risikabelt å stå utenfor

"Styret konkluderer med at det vil bli store økonomiske utfordringer først og fremst innenfor utviklingen av digitale tjenester og nasjonalt annonsesalg, dersom Adresseavisen ikke går inn som en aktiv partner i Media Norge. Særlig for de digitale tjenester, som er inne i en rivende utvikling, vil risikoen ved å stå utenfor være betydelig", skriver styreleder Kåre M. Gisvold i en pressemelding.

Egen stiftelse

Dersom Adresseavisen blir med i konsernet Media Norge, skal det opprettes en stiftelse for å ivareta Adresseavisens uavhengighet og redaksjonelle plattform. Stiftelsen skal ha en aktiv rolle med å verne Adresseavisens redaksjonelle særpreg i alle kanaler, heter det videre i pressemeldingen.

De ansatte skal nå sette seg sammen for å finne fram til en felles strategi i den videre prosessen. Fellesforbundets grafiske medlemmer i de fem avisene har tidligere krevd garantier mot oppsigelser og sentralisering av funksjoner (se link til egen sak).

Annonse

Flere saker

Annonse