JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Briter organiserer polakker

GMB General Union i Storbritannia danner nå lokalavdelinger spesielt for å organisere og hjelpe polske arbeidere. Offisielt er 300.000 polakker arbeidsinnvandrere i Storbritannia.

Mange polske arbeidere i Storbritannia har møtt arbeidsgivere som tilbyr sju lange arbeidsdager i uka, elendige boforhold og minimal lønn.

Nå vil fagforbundet GMB General Union opprette lokalavdelinger som spesielt jobber med å organisere og hjelpe polakker. melder Polskie Radio. GMB har 600.000 medlemmer i Sorbritannia og organiserer folk i mange bransjer.

Språk og rettigheter

Ett eksempel er Southampton, der 30.000 polske arbeidere utgjør ti prosent av befolkningen.

Alan Fraser fra GMB er en av dem som har foreslått et eget avdelingskontor i byen på grunn av antallet arbeidsinnvandrere.– Avdelingen kan hjelpe folk med språkkurs, informasjon om rettigheter og lovverk i England og viktigst: de kan forhandle med arbeidsgiverne uansett hvor de jobber, sier han til Polskie Radio.

Hilst velkommen

Også EU Welcome Project, en organisasjon for å integrere innvandrere, hilser initiativet velkommen.

– Det er viktig at polske arbeidere, som har godt omdømme og jobber hardt, får det de har krav på, sier Dave Addock fra prosjektet.– Men det er mange som blir mishandlet og utnyttet. Å få en fagforening å henvende seg til, og ikke minst styrken til et helt forbund bak seg, vil være et stort fremskritt.

GMB General Union sier at planene er å åpne et stort antall slike avdelingskontorer i Storbritannia.

Annonse
Annonse