JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kan redde jobber i Leksvik

Lyng Gruppen kan ta over produksjonen til Elsafe i Leksvik. 20 arbeidsplasser som skulle flagges ut til Kina kan dermed bli reddet. Forslaget kom fra de fagorganiserte.

Elsafe lager hotellsafer. Deler av produksjonen er allerede flyttet til Kina, og bedriften planla å flagge ut resten. Men da kom de fagorganiserte på banen med et annet alternativ: Å få Lyng Gruppen til å overta hotellsafe-produksjonen.

Lyng Gruppen har en elektronikkfabrikk i nabobygda Vanvikan i Leksvik kommune.

– Nå lager vi safen, men vi får kort til låsene fra den fabrikken, så om vi flagget ut, ville det få innflytelse på enda en bedrift i kommunen, sier klubbleder Jan Arve Bragstad ved Elsafe.

Hardt arbeid

I dag gikk ledelsen ved begge bedrifter ut med at de er positive til løsningen.

– Vi er mange som har jobbet med dette, men det er riktig at forslaget var vårt, og det har vært hard jobbing før vi fikk dette til, sier Jan Arve Bragstad, som leder Fellesforbundets klubb ved Elsafe.

– Vi har også samarbeidet godt med representanten fra NITO. Men selvsagt har begge bedriftene også bidratt til at dette kan bli løsningen.

Det har også vært jobbet fra politisk hold i de berørte kommunene for å berge arbeidsplassene.

Risiko

Det er Assa Abloy som eier Elsafe og altså stiller seg positive til å flagge hotellsafe- produksjonen til nabobedriften i stedet for til Kina.

– Så de sier ikke at dette blir dyrere enn å produsere i Kina?

– Nei, de er innstilt på å få til denne løsningen. En del av grunnen er nok at usikkerheten ved produksjon i Kina er større enn om vi produserer her, sier Bragstad.

60 dager

Elsafe/Vingcard skal fortsatt stå for salg og markedsføring av hotellsafene.Ledelsen ved Elsafe har gitt seg selv 60 dager på å komme fram til en konkret avtale. Om denne ikke går i orden, vil utflaggings-planen bli gjennomført.

Annonse
Annonse