JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streik ved Aker Yards Åbo

1600 ansatte gikk til streik ved Aker Yards verft i Åbo fredag. Årsaken er underbetalingen av utenlandske arbeidere ved verftet, melder finsk radio.

Totalt 1600 ansatte, og flesteparten av de ansatte hos underleverandørene på verftet vil delta i streiken, melder radioen.

1,51 euro i timen

I følge klubben har arbeidstilsynet hatt en inspeksjon ved verftet, som avdekket at en litauisk bedrift ved Akers modulfabrikk betalte de ansatte en timelønn på bare 1,51 euro, som er 12,75 kroner. De ansatte var heller ikke forsikret, og det fantes ikke timelister eller annen oversikt over arbeidstida deres.

Klubben mener derfor at lønn og arbeidsvilkår har blitt dumpet.

Aker Yards og klubben er nå enige om at Aker Yard skal garantere det at det litauiske firmaet følger finske arbeidsvilkår og lover.

Formennene

En annen årsak til streiken er problemer rundt formennenes diett og beskatningen av den, og det førte til at et par tusen formenn på verftene i Åbo, Raumo, Björneborg og Helsingfors gikk i streik allerede i går.

De ansatte er tilbake på jobb mandag.

Annonse

Flere saker

Annonse