JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Union-parallell i Frankrike

I dag demonstrerer franske papirarbeidere mot det finske konsernet Stora Enso, som vil legge ned to maskiner på fabrikken i Corbehem. Da arbeiderne ville overta, fikk de nei.

Den finske papirprodusenten Stora Enso har slanket staben i Europa med 5000 det siste året. I juni kom turen til fabrikken i Corbehem. Der stanset konsernet to av tre papirmaskiner. De ansatte fikk imidlertid en avtale om å overta de to maskinene, skriver Dagens Arbete.

Avtalebrudd

Men da klubben ville overta, i allianse med industrigruppen Green Recovery, fikk de likevel nei.

Derfor mobiliserer de to faglige organisasjonene EMCEF og Uni-Europa Graphical til stor demonstrasjon i dag. De anklager Stora Enso for løftebrudd og krever at de ansatte får drive videre, sammen med de nye investorene. Halve arbeidsstokken kan da bevare jobbene sine.

Kravet rettes mot den finske staten, som er den største eieren i Stora Enso.

Ikke orientert

Anders Petterson, som jobber i Stora Enso i Sverige og sitter i det europeiske samarbeidsutvalget i divisjonen, sier til Dagens Arbete at han ikke er orientert om streiken.

– Men vi har tidligere, på divisjonsnivå, prøvd å påvirke ledelsen til å drive videre ved anlegget i Corbehem. De har hele tiden henvist til avgjørelser på høyere plan.

Annonse
Annonse