JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flystreik mot terroristjakt

Ansatte på Frankrikes største flyplass, Charles de Gaulle i Paris, mener myndighetene er for nidkjære i sin jakt på terrorister og truer med streik etter at 72 ansatte er fratatt sikkerhetsklareringen siden mai i fjor.

– Vi kommer til å oppfordre til streik i slutten av november og til å gjennomføre en demonstrasjon, sa Didier Frassin til nyhetsbyrået AFP på fredag. Frassin er leder for de flyplassansatte som er medlemmer i Frankrikes største fagorganisasjon, CGT.

I dag skal ytterligere sju fagforeninger bestemme seg for om de slutter seg til CGTs streikevarsel.

Mulige terrorister

Viseprefekten i Roissy-distriktet, der flyplassen ligger, forsvarte fredag inndragningen av sikkerhetsklareringene. Han hevder de som har fått inndratt klareringene sine har ”hatt forbindelser med fundamentalistiske bevegelser med mulige terroristiske hensikter.”

Ifølge viseprefekten har 72 ansatte mistet sikkerhetsklareringen siden myndighetene satte i gang sine undersøkelser i mai i fjor. 68 personer har blitt etterforsket, men fått beholde klareringen. Fem personer ble først fratatt klareringen, men fikk den senere tilbake.

Venter på bevis

– Viseprefekten kommer bare med beskyldninger, uten å bevise noe som helst. Vi venter på bevis for at disse ansatte representerer en trussel, ikke bare sjokkuttalelser, sier Philippe Decrulle, leder for CFDT-organiserte i Air France til AFP.

EF

Annonse

Flere saker

Annonse