JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Reiten svekker oss

– Salg eller nedlegging av bildelfabrikken på Raufoss er ikke behandlet i bedriftens styre. Når Eivind Reiten annonserer dette nå, skaper han problemer for fabrikken og øker mulighetene for nedlegging, sier klubbleder Michael Hall.

Hall er sinna på Reiten av to årsaker: Det er en prosess i gang rundt framtida til videreforedling av aluminium i Hydro, som også gjelder bildelproduskjonen på Raufoss. Den prosessen er ikke avsluttet. Likevel går Reiten ut som om dette er vedtatt.

Og dessuten mener Hall at Reitens utspill skaper problemer for fabrikken.

Usikkerhet hos kundene

– Kundene våre er ekstremt langsiktige. Reiten bidrar til å skape mistillit og tvil om vi kan levere. Det blir ikke lett å forhandle nye kontrakter fremover, sier Hall til Aftenposten i dag.

Diskusjonene om videreforedlingsbedriftene berører 700 ansatte på Raufoss og nesten 3000 i andre land.

Det er allerede slik at flere forlater fabrikken på Raufoss på grunn av usikkerheten om framtida. Reiten gjør ikke situasjonen bedre, mener de tillitsvalgte.

Andersen overrasket

Næringsminister Dag Terje Andersen var i går svært overrasket over Hydrolederens utspill.

– Sist jeg snakket med Hydro, fikk jeg klart inntrykk av at det ikke er nærstående dramatiske endringer i foredlingsindustrien i Norge, og jeg har ikke mottatt noe annet signal fra Hydro enn dette, sier han til Aftenposten.

Næringsdepartementet er den største eieren i Hydro.

Hydro må ta ansvar

Leder i Fellesforbundet, Kjell Bjørndalen, møtte Michael Hall samme dag som Reitens utspill kom. Både han og LOs nestleder Roar Flåthen mener Hydro har et soleklart ansvar for å drive bildelproduksjonen videre.

Begge peker på den forstående eierskapsmeldingen når de blir spurt hvordan Hydro kan presses til å drive produksjonen videre og sikre at kompetansen på Raufoss består.

Annonse

Flere saker

Annonse