JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

VG-forlik i pensjonsstrid

Grafisk klubb i VG har inngått forlik med avisen om pensjonsgrunnlaget til medlemmene. – Vi er veldig fornøyd med å få et forlik i stedet for en ny rettssak, sier klubbleder Øystein Simensen.

Klubbens medlemmer har krevd at alle tillegg, både for kvelds- og helgarbeid, skal tas med i grunnlaget for pensjonene. Klubben har også krevd at disse tilleggene ble regnet inn fra 1990, og de fikk medhold av Oslo tingrett.

Det var det siste punktet som gjorde at VG anket dommen i Oslo tingrett inn for lagmannsretten, forteller Øystein Simensen. Forliket kommer fjorten dager før saken skulle opp i Borgarting lagmannsrett.

Gi og ta

I forliket er det nå bestemt at tilleggene skal regnes inn i pensjonsgrunnlaget fra 1. mai 2001.

– VG ville at 2003 ble satt som grense, sier Simensen. – Det er klart at et forlik handler om å gi og ta, men sett i forhold til den belastningen en ny rettssak ville være, er vi veldig fornøyd med dette forliket.

Det er de enkelte medlemmene i den grafiske klubben som har reist sak mot VG, og medlemmene selv har godtatt forliket.For klubben er det selvsagt bra å få denne uløste konflikten ut av verden, sier Simensen. Kravet ble første gangen reist for 6 år siden.

Alle ansatte

Det er LOs juridiske kontor som har bistått grafikerne under rettssaken og i forliksforhandlingene.Men etter dette vil alle ansatte, også journalistene og de YS-organiserte i Parat Media, få sine ulempetillegg regnet som en del av pensjonsgrunnlaget.

Hadde tilleggene blitt regnet inn med full tilbakevirkende kraft, har VG tidligere anslått merkostnadene til pensjon til 40 – 50 millioner kroner.– Vi har ikke fått regnet på hvor stor kostnaden blir med resultatet av forliket, men det vil ventelig ligge et sted på mellom 25-30 prosent av ovennevnte beløp, det vil si 10-15 millioner, sier VGs informasjonsdirektør Øyvind Næss til Journalisten.no.

Annonse

Flere saker

Annonse