JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ansatte over 60 skånes

I den pågående nedbemanningen på Peterson i Moss, vil ansatte over 60 år bli skånet fra oppsigelser. De vil få stå i stillingene til de er 62. Det er 40 ansatte som på denne måten foreløpig holdes utenom den kraftige nedbemanningen selskapet skal gjennom, skriver Moss Avis.

Den tøffe prosessen er nå startet med drøftelsesmøter med de ansatte. Så langt er det 40 dagtidsansatte som skal gjennom dette før turen kommer til skiftarbeiderne på driftsavdelingen, men ingen konkrete oppsigelser er så langt gitt, skriver avisen.

120 må gå i Moss

Målet som de nye Peterson-eierne har satt seg, er å kvitte seg med 120 ansatte i Moss. Det betyr at antall ansatte vil være redusert til rundt 200 når prosessen er ferdig.

Samtidig som nedbemanningen går sin gang, har flere nøkkelpersoner ved bedriften sagt opp stillingene sine.

– Det er grunn til bekymring. Det er viktig for hele bedriften å beholde kompetente folk. Det tar tross alt år å opparbeide seg et faglig høyt nivå. Nå som arbeidsmarkedet er godt, er det fristende for flere å søke seg bort og dermed komme seg unna en usikker jobbsituasjon, sier klubbleder Willy Josefsen i Moss Cellulose- og Papirarbeiderforening til Moss Avis.

Jobb til etter jul

Nedbemanningen går senere enn det eierne i utgangspunktet la opp til. Slik situasjonen er i dag, vil samtlige ansatte beholde jobbene sine til over jul. Alle ansatte har nemlig minst tre måneders oppsigelsestid.

Samtidig som de Peterson-ansatte har fått litt mer tid på seg, tyder alt på at virksomheten vil levere et positivt regnskap ved årets utgang. Produksjonen går knirkefritt, og prisene er gode, påpeker Moss Avis.

– Det er bra. Slik forholdene er, unngår man at nedbemanningen skaper en panikkstemning, sier Willy Josefsen.

– Er det sannsynlig at dette kan bety at bemanningskuttene blir mindre?– Jeg vil ikke utelukke det, men nedbemanningsplanene kan justeres begge veier, sier Willy Josefsen.

Får jobb-hjelp

Peterson har engasjert selskapet "Din Utvikling" til å bistå de overtallige med å finne seg nytt arbeid. For noen dager siden var det et større orienteringsmøte på bedriften.

"Din Utvikling" har jobbet med omstilling og nedbemanning i flere kjente bedrifter. Selskapet var blant annet inne under avviklingen av Diplom-Is i Rakkestad. Der ble samtlige ansatte skaffet ny jobb.

Annonse
Annonse