JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sparket etter protest

Ti polske arbeidere har mistet jobben ved Aker Yards Florø etter at de protesterte mot lave lønninger. Ifølge arbeiderne har de fått 67 kroner timen. Arbeiderne jobbet for firmaet Skanpol.

De ti polske arbeiderne var ansatt i Skanpol, et selskap som er drevet fra Polen, men som er eid av Aker Yards Florø, melder NRK.

Arbeiderne skal også ha hatt ulovlige ordninger for arbeid om nettene og søndagene, ifølge Fellesforbundet, som tok dette opp med ledelsen i Skanpol i et møte mandag ettermiddag. Forbundet mener oppsigelsene ikke er gyldige, og krever at polakkene får jobbene tilbake.

Det er ikke kjent hva som kom ut av møtet, men ifølge distriktssekretær i Fellesforbundet, Oddbjørn Aalen, er de i en positiv dialog med selskapene.

Gjennom dette Skanpol er rundt 100 polske arbeidere i Florø for å gjøre arbeid som er satt ut på anbud.

Direktør Gustav Johan Nydal sier på sin side at Aker Yards Florø ikke vil blande seg inn i konflikten.

I tillegg til at de ifølge Fellesforbundet har jobbet for 67 kroner timen, skal de bare ha fått 50 kroner nattillegg i uka.

Videre skal de ikke ha fått de økonomiske goder de har krav på - og de har bare fått to måltid om dagen, som de ikke synes var gode. Dessuten har de ifølge Fellesforbundet hatt en ulovlig arbeidstidsordning, og de har jobbet ulovlig om søndager.

Annonse

Flere saker

Annonse