JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Må stå på videre

– Selv om deler av Fellesoverenskomsten for byggfag snart er allmenngjort over hele landet, må tillitsvalgte ikke tro at alt er løst, sier Halvor Langseth, forbundssekretær i Fellesforbundet. Han oppfordrer dem til å være årvåkne og følge med på det som skjer i bedriftene.

– For oss har allmenngjøring vært en viktig del i kampen mot sosial dumping og utnytting av utenlandsk arbeidskraft. Ved at vi nå får minstelønnssatser og en del andre bestemmelser fastsatt i lov, håper vi å komme mye av dette til livs, sier han til Fellesforbundets nettsted.

Informasjon alfa og omega

– Men tillitsvalgte må ikke være fornøyd bare fordi vi har fått til en allmenngjøring. Vi må utnytte denne situasjonen til å informere grundig om forbundet, og om de rettigheter utenlandske arbeidere har i Norge. Vårt mål er å få nye medlemmer og å få opprettet en tariffavtale med de bedriftene de jobber i, sier han.

Langseth mener at det er først når Fellesforbundet har opprettet tariffavtale og fått de ansatte som medlemmer at man har fått et fullstendig vern mot sosial dumping.

Medlemsverving påkrevd

– Det er Arbeidstilsynet som har ansvaret for å håndheve lov om allmenngjøring. Vi må samarbeide med tilsynet lokalt og sentralt i tida framover. Dette vil være et verktøy for oss i arbeidet med å organisere store grupper av de som er rammet av sosial dumping. Ved å organisere dem, gjør vi dem samtidig til den største kraften mot sosial dumping, mener Halvor Langseth.

– Vi må i alle fall ikke lene oss tilbake bare fordi vi har fått en lov mot sosial dumping, sier han og oppfordrer de tillitsvalgte til å sette seg inn i hva allmenngjøringen innebærer.

Informasjonskonferanser

Fellesforbundet har allerede gjennomført seks konferanser forskjellige steder i landet for å informere sine tillitsvalgte om allmenngjøringsvedtaket.

Annonse
Annonse