JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nye virkemidler mot sosial dumping

Siden 1. desember 2006 kan både Arbeidstilsynet og Petroleumstilsynet stanse arbeidsplasser med uverdige forhold for arbeidsinnvandrere. Tiltaket er et ledd i regjeringens handlingsplan mot sosial dumping.

Lovendringen ble nylig behandlet i Stortinget, og er et av tiltakene i regjeringens handlingsplan mot sosial dumping, som ble lagt fram i Revidert nasjonalbudsjett 2006.

Bøter og stansing

Den innebærer at Arbeidstilsynet og Petroleumstilsynet har samme adgang til å gi pålegg og anvende tvangsmulkt og stansing for å tvinge fram etterlevelse av allmenngjøringsloven og utlendingsloven, som de har etter arbeidsmiljøloven.

Stansingsmuligheten vil kunne tas i bruk i forhold til lønns- og arbeidsvilkår, i tillegg til konkrete situasjoner, der det er fare for liv og helse.

Nyttige tips

Sterkere sanksjonsmidler mot sosial dumping på landanleggene fra Petroleumstilsynet.

Nye virkemidler mot sosial dumping fra Arbeidstilsynet.

Arbeidstilsynets mal for arbeidsavtale er oversatt til polsk, latvisk, estisk, russisk og litauisk og kan lastes ned her.

Annonse
Annonse