JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Legene på banen

Et av virkemidlene som er foreslått for å få bedre IA-resultater, er sterkere fokus på fastlegenes og bedriftshelsetjenestens rolle i IA-arbeidet. Nå kommer Legeforeningen på banen med boka ”Legen i det inkluderende arbeidslivet”

Mange tillitsvalgte har stilt spørsmål ved fastlegenes rolle når det gjelder sykefravær og IA-arbeidet i bedriftene. Nå lanserer Legeforeningen boka ”Legen i det inkluderende arbeidslivet”. Den blir gitt ut i samarbeid med NAV og sendes alle norske leger. Om kort tid vil den være tilgjengelig på nett for alle interesserte.

Samarbeid med fastlegen

Til nå har det ikke vært like lett overalt å få til en dialog mellom fastlegen og bedriftshelsetjensten, med henblikk på IA-arbeidet i bedriftene.

Et nytt tiltak kan bøte på dette, nemlig dialogmøtet som arbeidsgiver plikter å holde innen 12 ukers sykmelding. I Stoltenberg-utvalgets innstilling blir det foreslått at dette dialogmøtet skal være lovpålagt. Hensikten med møtet er å sikre bedre dialog mellom de berørte parter, det vil si arbeidsgiver, arbeidstaker, bedriftshelsetjeneste og fastlege, dersom pasienten ønsker dette.

Annonse
Annonse