JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Salg kan gi lønnsnedslag

Bjørge Norcoat med nesten 500 ansatte er solgt til D&F-gruppen. – For oss vil det bety en kamp for å beholde lønns- og arbeidsvilkår, sier klubbleder Inge Andre Ottesen.

Bjørge Norcoat driver vedlikehold, stillas og overflatebehandling særlig for oljeindustrien. Tradisjonelt har firmaet ligget på lønnstoppen i bransjen, som ellers er lavtlønt i forhold til andre grupper på oljeinstallasjonene.

Hard jobb

– Jeg tror det blir en hard jobb å forsvare lønna vår overfor de nye arbeidsgiverne. D&F-gruppen ligger klart lavere enn oss, sier klubbleder Inge Andre Ottesen etter at salget ble offentliggjort.

– Vi spurte om akkurat dette på allmøtet i dag, og fikk til svar at det selvsagt skulle være likelønn. Men de mente nok ikke at 4-500 nye ansatte fra Bjørge Norcoat skal løfte de 1100 i D&F-gruppen opp til vårt nivå.

Storfirma

Salgssummen var 287,5 millioner kroner. D&F-gruppen vil med dette få ca.1600 ansatte og bli ett av Norges største firma i bransjen.

Ottesen, som sitter i styret i morselskapet Bjørge, har visst en stund at ledelsen ville selge ut denne delen av selskapet.– Den nye konsernledelsen har ønsket å selge vedlikehold- og overflatebehandling lenge. Jeg har vært imot fordi vi har hatt gode avtaler og vilkår i Bjørge. Når salget nå er gjort, er likevel ikke D&F-gruppen det dårligste alternativet for oss.

Flere hender

Verken Ottesen eller hovedtillitsvalgt Bjørn Kolbeinsvik i D&F-gruppen tror salget vil bety nedskjæringer.

– I den situasjonen som er i bransjen nå, er firmaet ute etter flere hender og mer kompetanse, sier Kolbeinsvik, som på neste årsmøte får drøyt 400 nye medlemmer – og et spørsmål om lønn å løse sammen med nye og gamle medlemmer.

Alle formaliteter rundt salget skal være i orden innen begynnelsen av mars.

Annonse

Flere saker

Annonse