JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Dødsulykke på verft

En mann omkom tirsdag ettermiddag i en fallulykke på verftet Båtbygg AS ved Måløy. Han jobbet med vedlikehold av en fabrikktråler.

Den omkomne jobbet inne i maskinrommet på fabrikktråleren ”Hopen” da han falt to meter ned mot ståldørken.

– Tråleren var inne for rutinemessig vedlikehold på verftet her. Det var rederiet som hadde engasjert dette firmaet for vedlikehold i maskinrommet, sier daglig leder ved Båtbygg AS, Kjell Inge Sjåstad til Magasinett.

Han sier at verftet tar ansvar for sikkerheten på tomta, men holder også fram at når rederiet engasjerer folk selv, har de også et ansvar for sikkerhet og arbeidsforhold. Firmaet der den omkomne jobbet, er norsk.

Tragisk

- Dette er en tragisk hendelse, og det er helt klart at det er verftet som er ansvarlig for sikkerheten ved dette vedlikaholdet, sier klubbleder Helge Hjertenes ved Båtbygg.

- Men i følge dem som så fallet, er det mulig at dette ikke var en arbeidsulyukke, men en ulykke som hadde andre årsaker.

Politiet har nå vært på stedet og avhørt et vitne til ulykken. Arbeidstilsynet skulle undersøke ulykkesstedet i dag. Mannen, som var norsk og i femtiårene, vil bli obdusert for å klarlegge årsaken til dødsfallet.

Annonse
Annonse