JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Aker med verft i Vietnam

Aker Yards har planer om å bygge verft i Vietnam og skal bruke 16 millioner dollar over en periode på tre år på prosjektet. Det første skipet skal leveres i 2009, melder konsernet.

Verftet vil bli bygget i Vung Tau. Formålet med investeringen er å møte regionens økende etterspørsel etter offshore-skip.

Men Aker Yards er ikke eneeier. Verftet blir bygget i samarbeid med det Singapore-baserte Amanda Group, som skal eie 30 prosent.

-

Unike muligheter

– Vietnam gir en unik kombinasjon av effektiv produksjon, en høyt kvalifisert arbeidsstokk og nærhet til det viktige og voksende offshore-markedet i Asia, skriver konsernet i en pressemelding.

Med maksimel utnyttelse vil verftet kunne levere 3-4 skip i året.

Utfordring for fagbevegelsen

Arbeidernes rettigheter er ikke like strålende. Vietnamesisk fagbevegelse er sterkt knyttet til staten, og har store begrensninger i handlefriheten.

De faglige organisasjonene i Aker kan derfor få en utfordrende jobb med å få oppfylt den nye internasjonale rammeavtalen partene arbeider med. Den har til hensikt å sikre de ansattes rettigheter globalt i hele Aker-konsernet.

Annonse

Flere saker

Annonse