JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Valla: – Unnskyld!

LO-leder Gerd-Liv Valla bestemte seg sent i går kveld for å beklage måten hun har håndtert konflikten med Ingunn Yssen på. – I den grad noen føler seg dårlig behandlet ber jeg om unnskyldning, skriver Valla i en redegjørelse hun sendte Dagsavisen.

– De alvorlige påstandene fra Ingunn Yssen ble mottatt med sjokk og vantro, fordi de var helt ukjente for meg, skriver LO-lederen i sin redegjørelse.

– Vi valgte å imøtegå en del av påstandene i media. Det var en vanskelig vurdering. Jeg ser i ettertid at både pressekonferansen og den skriftlige redegjørelsen kunne oppleves som ufølsomt fra min og LO sin side. Dette tar jeg selvkritikk på. Vårt forsvar ble dessverre tolket som et angrep, skriver Valla.

Skadet LO

LO-lederen innrømmer også at bråket den siste uka kan ha skadet organisasjonen.

– Jeg ser hvordan denne ene personalsaken har utviklet seg til å ramme hele LO. Det er beklagelig for alle, og det er jeg lei meg for. Men LO har en styrke som vil bestå også gjennom dette, mener hun.

Ber om å bli gransket

LO-lederen ber også Arbeidstilsynet granske Yssen-saken:

– Jeg ser positivt på at arbeidstilsynet vil kartlegge arbeidsmiljøet i LO. Jeg vil i den forbindelse også be om at tilsynet ser spesielt på saken vedrørende internasjonal sekretær, sier hun.

Om forholdet til Ingunn Yssen skriver Valla:

– Når det gjelder forholdet mellom Ingunn Yssen og meg, synes jeg det er leit hvis Ingunn Yssen har oppfattet noe jeg har sagt eller gjort som sårende. Det har aldri vært min hensikt, så det beklager jeg.

Les hele Gerd-Liv Vallas redegjørelse i Dagsavisen.

Annonse

Flere saker

Annonse