JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Aksepterer selvkritikken

Fellesforbundets leder Kjell Bjørndalen aksepterer innrømmelsene LO-leder Gerd-Liv Valla har kommet med i dag. – Jeg registrerer at hun ber om unnskyldning, at hun tar selvkritikk og at hun gjør seg noen betraktninger om sin lederstil, sa han til magasinett.org.

Forbundslederen er veldig klar på at bråket rundt Valla har skadet LO og at det er på høy tid at ”ballen” blir lagt død for godt.

Overdrevent krav

Hvordan ser du på kravet om at Gerd-Liv Valla burde trekke seg som LO-leder?- Kravet har vært en overdrivelse, mener jeg. Så langt tror jeg at unnskyldningen og innrømmelsene holder, sier Bjørndalen, men understreker samtidig at han er opptatt av hva arbeidsmiljøundersøkelsen i LO kommer fram til.

- Det er selvfølgelig viktig hva undersøkelsen avdekker, presiserer han.

Støtter LO-lederen

Så du støtter Gerd-Liv Valla etter dagens møte?– Ja, slik det ser ut nå, så gjør jeg det. Jeg har hatt tillit til henne som LO-leder helt siden hun ble valgt i 2001. I og med at hun innrømmer en dårlig håndtering av personalsaken og har kommet med beklagelser og et løfte om å vurdere sin lederstil, så er det unnskyldning god nok for meg, understreker Bjørndalen.

- Har det vært uenighet blant forbundslederne under dagens møte i LO-sekretariatet?- Slik jeg har registrert det, har det vært støtte fra alle forbundsledere etter innrømmelsene hun kom med, sier forbundslederen.

Bjørndalen mener at det viktigste nå er å få ro rundt LO slik at organisasjonens anseelse ikke blir ytterligere svekket.

To forskjellige ting

- Hva med Vallas verv i Arbeiderpartiet? Burde hun trekke seg fra vervet som valgkomiteens leder på Arbeiderpartiets landsmøte i april eller gi fra seg plassen i partiets sentralstyre?

- Jeg er en av dem som alltid har ment at en LO-leder burde sitte i Arbeiderpartiets sentralstyre. Men plassen i sentralstyret er en ting, vervet som valgkomiteens leder noe helt annet. Jeg er sikker på at hun vil gjøre selvstendige vurderinger rundt dette når tiden er inne, akkurat som jeg har gjort hver gang jeg sto på valg, understreker Bjørndalen.

Han har vært medlem av Arbeiderpartiets sentralstyre i en årrekke.

Annonse
Annonse