JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

31 mistet livet på jobben

– Vi jobber nå med å utvikle bedre metoder for å forebygge arbeidsulykker ved økt innsats på gransking av årsakssammenhenger, sier direktør i Arbeidstilsynet Ingrid Finboe Svendsen i en pressemelding.

Bakgrunnen er at fjorårets statistikk over dødsulykker i arbeidslivet nå er klar. Det var 31 som døde i arbeidsulykker i 2006. Til sammenligning var det 48 som døde i arbeidsulykker i Norge i 2005.

– Antall døde i arbeidsulykker i år er det laveste vi noensinne har registrert, men fremdeles er tallet alt for høyt. Som tidligere år er særlig bygg- og anleggsvirksomhet spesielt utsatt. Ni personer omkom i den bransjen i fjor, sier direktøren i Arbeidstilsynet. Ett av Arbeidstilsynets satsingsområder er å arbeide for reduksjon av antall arbeidsulykker.

Utenlendinger særlig utsatt

Ulykkestallene forteller at åtte av de døde er utenlandske statsborgere.

– Grunnen til dette er at utenlandsk arbeidskraft generelt jobber i bransjer med stor ulykkesrisiko, som for eksempel bygg, anlegg og verftsindustrien, forteller Finboe Svendsen.

Mange fallulykker

Dødsulykkene fordeler seg ellers ganske tradisjonelt med hensyn til bransjer og hvilke typer hendelser som skjer. I tillegg til ulykkene i byggebransjen, var det fem døde i tjenesteyting og utleievirksomhet (derav tre personer i en og samme ulykke), fire i jord- og skogbruk, fire i industrien og tre innen transport.

Det er åtte fallulykker, fire er klemt/fanget, fire døde på grunn av støt/treff av gjenstand, ti personer kommer i kategorien annet, derav tre på grunn av oksygenmangel og fire i trafikken.

Annonse
Annonse