JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kontroll av Aker-folk

Aker Kværner vil gjennomlyse bagasjen til ansatte og underleverandører når de forlater arbeidsplassen på Melkøya. Klubben reagerer på at bare Aker-ansatte sjekkes.

Verktøy blir stjålet fra Snøhvit-anlegget på Melkøya. Aker Kværner vil nå stanse svinnet. En brakke med gjennomlysningsutstyr er allerede på plass utenfor porten inn til anlegget, skriver Finnmark Dagblad.

Blir hengt ut

Rune Rafdal, klubbleder på Stord og tillitsvalgt for Aker-Kværners folk på Melkøya, er ikke glad for tiltaket.

– Vi har ikke noe problem med at Aker Kværner ønsker å sikre verdiene sine. Og ifølge lovverket har de jo full rett til å gjøre det, bare de informerer i forkant. Det som blir problematisk, er at det kun er Aker-ansatte som skal sjekkes på Melkøya. Dermed blir de uthengt som mer kriminelle enn andre, og dermed kan vi som tillitsvalgte ikke stille oss bak det, sier han til avisa.

Statoil vil ikke

Statoil vil nemlig ikke være med på en felles kontroll av alle, som Aker Kværner opprinnelig ønsket. Oljeselskapet mener problemet ikke er stort nok for å skanne all bagasje.

– Vi ser heller på andre tiltak som kanskje kan være en bedre løsning. For eksempel stikkontroller av kjøretøy. Men det må skje i samarbeid med de tillitsvalgte, sier Sverre Kojedal, informasjonsleder for Statoil i Hammerfest.

Ingen kommentar

Ingen ved Aker Kværner i Hammerfest ønsket å uttale seg til Finnmark Dagblad i denne saken, og anlegget står altså klart.– Vi er skuffet over at Aker Kværner velger å innføre dette uten å ha tillitsvalgte og verneombud i ryggen, sier Rafdal.

Annonse

Flere saker

Annonse