JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fornyet avtale

Blant dagens pensjonister er det svært mange som føler at de fortsatt har krefter og lyst til å bidra og å delta i samfunnet. En god del av dem er medlemmer i Fellesforbundet – og Pensjonistforbundet.

– Siden i fjor økte medlemstallet med 20.000. Pensjonsistforbundet har nå 170.000 medlemmer, forteller forbundsleder Mons Sandnes. Pensjonistene er organisert i 19 fylkesavdelinger og 1000 lokalavdelinger.

Kjell Bjørndalen og Mons Sandnes møttes i dag for å fornye samarbeidsavtalen mellom sine respektive forbund.

Dagens leder av Pensjonistforbundet er medlem av Politiets Fellesforbund. Men en stor andel av medlemmene har arbeidet innenfor LO-forbundenes områder. Og vanligvis har ledelsen kommet fra LOs rekker.

Samarbeid siden 1992

Samarbeidsavtalen med Fellesforbundet ble første gang undertegnet i 1992. Den er forankret i prinsippprogrammet: Både unge og eldre medlemmer skal ha organisasjons- og aktivitetstilbud i forbundet. Blant annet har pensjonistene hatt tilbud om veteranferie på Thorbjørnrud.

I april flytter Pensjonistforbundet til Fellesforbundets hus på Lilletorget.

Medlemsfordeler

Ifølge intensjonsavtalen som nå er fornyet, vil forbundene holde hverandre orientert om saker som angår pensjonistenes sosiale, økonomiske og kulturelle interesser som de to arbeider med. Videre vil de samarbeide for at forsikringsordningene i Sparebank 1 utvikles slik at de kan tilpasses de behovene Fellesforbundets medlemmer har når de går av med pensjon. Å få fram nyheter om pensjonsstoff er viktig.

Og sist, men ikke minst, skal de arbeide for at alle pensjonistforeninger innen Fellesforbundets områder melder seg inn i Pensjonistforbundet.

Annonse
Annonse