JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Blir på sykehuset over jul

Arbeiderparti-høvdingen Haakon Lie (103) blir liggende på sykehus i jula etter at han ble lagt inn med hjertesvikt forrige søndag.

– Han har gitt oss beskjed om at han ikke kommer på julemiddagen i år, sier Lies datter, Gro Dragland, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Hun opplyser at Arbeiderpartiets legendariske partisekretær er slapp og sliten etter en uke på sykehus, men helt klar.

– Han ringte oss nettopp og ba oss ta med druer, forteller hun tirsdag ettermiddag.

Hjerte sviktet

Haakon Lie ble lagt inn på Ullevaal universitetssykehus med hjertesvikt for en drøy uke siden.

– Legene sier det var hjertesvikt, og som et resultat av det fikk han vann i kroppen. Vannet er ute nå, men far er fortsatt slapp, sier Gro Dragland.

Sykehuset har allerede startet forberedelsene til å skrive ut Haakon Lie.

– Han er svært dårlig til bens, så selv om han er helt klar, trenger han hjelp. Helsevesenet vurderer nå om han kan reise hjem hvis han får ytterligere hjelp, eller om han bør få et korttids rekonvalesentopphold, sier hun til ANB

Partiet informert

Arbeiderpartiet er informert om innleggelsen.

– I samråd med familien bekrefter vi at tidligere partisekretær Haakon Lie er innlagt på Ullevål sykehus, sier partisekretær Martin Kolberg i en pressemelding.

Historiker Hans Olav Lahlum var medforfatter i boken «Slik jeg ser det nå», som ble lansert på Lies 103-årsdag. Lahlum skriver også på en større biografi om Haakon Lie som er planlagt utgitt høsten 2009.

– Når du er 103 år så er til og med småforkjølelser litt alvorlig, men du må ikke avskrive faren min enda. Det er utrolig hvor ofte han har reist seg igjen, sier Gro Dragland til Dagsavisen og legger til:

– Han dør ikke før han har bestemt seg for det. Og han har ingen planer om å dø før boken til Lahlum er kommet ut.

Ap-legende

Haakon Lie har vært aktiv i arbeiderbevegelsen fra ungdommen av, men har aldri hatt folkevalgte verv.

I 1932 var han med da Arbeidernes Opplysningsforbund (AOF) ble stiftet. Han var sekretær for AOF fram til 1940. Under krigen var han knyttet til LO-sekretariatet i London.

I 1945 ble han valgt til partisekretær på Arbeiderpartiets landsmøte. Dette vervet hadde han i 24 år, fram til 1969. Fra 1970 til 1973 var han sekretær i Europabevegelsen. (ANB)

Annonse
Annonse