JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Halvparten tror Stoltenberg fortsetter

Halvparten av befolkningen tror Jens Stoltenberg (Ap) får fornyet tillit som statsminister i høst. Det viser en ny meningsmåling.

I en meningsmåling utført for avisen Nationen svarer 48 prosent av de spurte at de tror Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet kommer til å få fornyet tillit ved valget høsten 2009, og at han dermed fortsetter som statsminister.

Nærmeste motstander er Erna Solberg (H), som 13,8 prosent tror kommer til å bli vår neste statsminister. Det er 12 prosent som tror at Fremskrittspartiets formann Siv Jensen kommer til å ta over statsministerjobben.

Statsminister Jens Stoltenberg understreker at meningsmålinger svinger opp og ned, men er selvsagt glad at så mange har tro på ham og den sittende regjeringen.

– Hvis denne målingen viser at det er så mange flere som tror at regjeringen blir gjenvalgt, er jeg enig. For vi har tenkt å vinne valget i høst, sier han.

Erna Solberg er ikke overrasket over at flere tror på henne enn på Siv Jensen.

– Om du følger med på norsk politikk, er jo dét utfallet det mest sannsynlige om det blir en borgerlig regjering, sier Solberg.

Bare 1,2 prosent av de spurte levner Venstre-leder Lars Sponheim noen sjanse som statsminister. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse