JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Garantier til LO-ansatte

– Vi har fått garantier for at det LO-ansatte sier i granskingen ikke skal kunne brukes mot dem i etterkant. Deres rettssikkerhet og anonymitet er svært viktig, sier Handel og Kontors klubbleder Odd Erik Kokkin i LO.

Avisene melder om unntakstilstand i LO. Odd Erik Kokkin avviser dette, men innrømmer at det er uro i organisasjonen. Han er derfor opptatt av at de ansatte skal være trygge i den prosessen de er midt oppi.

Høringer

Advokat Jan Fougner og hans team er godt i gang med granskingen av den såkalte Valla-Yssen-saken. De skal ta for seg det som har skjedd siden Ingunn Yssen ble ansatt som internasjonal sekretær i 2003 til hun valgte å si opp sin stilling 10. januar i år. Granskingen innebærer at LO-ansatte er inne til samtaler med utvalget og partenes advokater. Noen er også til samtale med psykologer. I tillegg har Fougner-utvalget etablert et telefonnummer som ansatte kan ringe dersom de har opplysninger i saken.

Frivillig

HK-klubbleder Odd Erik Kokkin sier til HK-Nytt.no at han har hatt samtaler både med utvalget og LOs ledelse i forbindelse med granskingen. Der har han fått de garantiene han trenger for å føle seg trygg på at de ansatte får en god behandling. Han stoler på at utvalget nå gjennomfører dette slik de er enige om.

– Så langt ser det bra ut. Jeg minner også om at dette er en frivillig sak. Ingen kan pålegge de ansatte å møte opp i høringene med utvalget. Dette er ikke en offentlig rettssak hvor vitner innkalles. De som deltar er sikret anonymitet og generell rettsikkerhet. Ikke noe av det de sier skal kunne brukes mot dem i ettertid. Jeg vil bli veldig overrasket dersom noen nevnes med navn i utvalgsrapporten, sier Kokkin.

Uheldige lekkasjer

Det som bekymrer klubblederen mest i disse tider, er lekkasjene om utvalgsarbeidet til mediene.

– Dette liker jeg dårlig. Det er synd for miljøet her, og det er trist for utvalget som til slutt skal legge fram en rapport som skal være troverdig, sier han.

Annonse

Flere saker

Annonse